منتدى الدين و الحياة


منتدى اسلامى للنساء فقط
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

شاطر | 
 

 *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

مُساهمةموضوع: *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور   الإثنين مايو 09, 2011 9:54 pm

[b][i][b][i]أنا من مده ماعملتش مواضيع قولت أسلى نفسى وأنزل لكم الموضوع البسيط ده

وهو

بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز








طريقة البط

طبعا بطه متنضفه ومغسوله كويس جدااااااااااااااا بالملح والدقيق والليمون



الحشوة

فريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة

طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده




وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ

وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى

ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع

صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه

البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من

الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى




ودى عن قرب



وبحشى بيه البط بعد قفل الرقبه بخله أو بالخيط




وبعد كده بقفل البطه بالخيط أو بالخله



وأنا بسلقها على طول مش بشوحها علشان ماتبقاش تقيله لأن البط مليان دهون

وكل الدهون بتأثر على الشرايين المغذيه للقلب

أصل أنا عندى دكتورة فى البيت وبتخوفنى من كل حاجه (بنتى) ههههههههه

يعنى بسخن الميه وتكون مش كتير وأحط فيها البطه ولما يطلع الريم بشيله خالص لما الميه تبقى صافيه

خالص

بعدين بزود البهارات (اللورى- الحبهان- المستكه-الملح)

وخدوا بالكم كميه الشوربه تبقى مغطيه البطه فقط مش كتير بكده بيبقى طعمها خطير

وبعد ما تستوى بنشلها من الشوربه على صينية وأدخلها الفرن بدون أى اضافات

علشان تتحمر من غير دهون وهتلاحظى كمان أنها بتنزل كميه دهون كبيرة وبالتالى هتبقى صحية لنا علشان

مافيش اضافه لأى دهون



ولزوم الدلع قليت لأولادى حبايبى سمبوسك وكبيبة كمان








منقووووووووووول
[/i][/b][/i][/b]

________ توقيعى فى المنتدى _________




نصيحة قد تفيك....

خلــي ســرك بيــن اثنيــن {نفســك وربــك} ..

وخلــي إيمــانــك قــوي بــإثنين {ربــك ونبيــك} ..

واحــرص فــي دنيــاك علــى رضــى إثنيــن { أمــك وأبــوك} ..

واستعــن علــى الشــدائد بــاثنيــن {الصبــر والصــلاة} ..

ولا تخــف مــن إثنيــن {الــرزق والمــوت} لأنهمــــا بيــــــد الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور   الإثنين مايو 09, 2011 9:54 pm



نيجى بقى للفراخ المحشية رز

ودى على طريقة حبيبتى cattycatty

وده اللينك بتاعها

الفراخ المحشيه ...من حلاوتها كانت سبب جوازي !!!

وبصراحة هى طريقة روعة عملتها كتير جدا وولادى بيحبوها جدااااااااااااااا من جمالها

ودى صورها قولت انزلها لأن صور الموضوع الأصلى راحت

دى الفرخة بعد ماتبلتها وحشيتها



دى الحشوه بتاعتها



بس أنا عملتها فى صينيه لأن أكياس الفرن خلصت من عندى

حطيتها فى الصينية وضيفت لها 2 كوب ماء ومستكه وحبهان ولورى وجزر وعود كرافس بكده بتبقى الشوربه

بتاعتها خطيرة وغطيتها بالفويل




ودخلتها الفرن ساعه أو ساعة ونصف على حسب حجم الفرخة

بعد ماأستوت حطيتها فى صينيه تانية وحطيتها فى الفرن علشان تتحمر



وكده خلاص واللى عايز يحلى يتفضل
كنافه محشية لوز وجلاش محشى مكسرات




ومعلهش ياجماعة اتأخرت فى الرد أصل النت سايق دلاله
يارب الموضوع يعجبكم ومتنسوش التقييم


________ توقيعى فى المنتدى _________




نصيحة قد تفيك....

خلــي ســرك بيــن اثنيــن {نفســك وربــك} ..

وخلــي إيمــانــك قــوي بــإثنين {ربــك ونبيــك} ..

واحــرص فــي دنيــاك علــى رضــى إثنيــن { أمــك وأبــوك} ..

واستعــن علــى الشــدائد بــاثنيــن {الصبــر والصــلاة} ..

ولا تخــف مــن إثنيــن {الــرزق والمــوت} لأنهمــــا بيــــــد الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://basma2011.forumegypt.net
 
*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الدين و الحياة :: أقسام الطبخ :: وصفات الطبخ :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: