منتدى الدين و الحياة
منتدى الدين و الحياة
منتدى الدين و الحياة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى اسلامى للنساء فقط
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

 

 *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور   *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور Emptyالإثنين مايو 09, 2011 9:54 pm

[b][i][b][i]أنا من مده ماعملتش مواضيع قولت أسلى نفسى وأنزل لكم الموضوع البسيط ده

وهو

بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز


*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040748743167


*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040749595417


طريقة البط

طبعا بطه متنضفه ومغسوله كويس جدااااااااااااااا بالملح والدقيق والليمون

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040751227340

الحشوة

فريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة

طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040753404988


وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ

وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى

ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع

صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه

البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من

الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى


*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040759297915

ودى عن قرب

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040760006839

وبحشى بيه البط بعد قفل الرقبه بخله أو بالخيط

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040761074187


وبعد كده بقفل البطه بالخيط أو بالخله

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040762499110

وأنا بسلقها على طول مش بشوحها علشان ماتبقاش تقيله لأن البط مليان دهون

وكل الدهون بتأثر على الشرايين المغذيه للقلب

أصل أنا عندى دكتورة فى البيت وبتخوفنى من كل حاجه (بنتى) ههههههههه

يعنى بسخن الميه وتكون مش كتير وأحط فيها البطه ولما يطلع الريم بشيله خالص لما الميه تبقى صافيه

خالص

بعدين بزود البهارات (اللورى- الحبهان- المستكه-الملح)

وخدوا بالكم كميه الشوربه تبقى مغطيه البطه فقط مش كتير بكده بيبقى طعمها خطير

وبعد ما تستوى بنشلها من الشوربه على صينية وأدخلها الفرن بدون أى اضافات

علشان تتحمر من غير دهون وهتلاحظى كمان أنها بتنزل كميه دهون كبيرة وبالتالى هتبقى صحية لنا علشان

مافيش اضافه لأى دهون

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040768081333

ولزوم الدلع قليت لأولادى حبايبى سمبوسك وكبيبة كمان

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040769289407

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040769684408

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040770261606

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040771051087
منقووووووووووول
[/i][/b][/i][/b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور   *°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور Emptyالإثنين مايو 09, 2011 9:54 pm

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040771051087

نيجى بقى للفراخ المحشية رز

ودى على طريقة حبيبتى cattycatty

وده اللينك بتاعها

الفراخ المحشيه ...من حلاوتها كانت سبب جوازي !!!

وبصراحة هى طريقة روعة عملتها كتير جدا وولادى بيحبوها جدااااااااااااااا من جمالها

ودى صورها قولت انزلها لأن صور الموضوع الأصلى راحت

دى الفرخة بعد ماتبلتها وحشيتها

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040792378932

دى الحشوه بتاعتها

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040793739618

بس أنا عملتها فى صينيه لأن أكياس الفرن خلصت من عندى

حطيتها فى الصينية وضيفت لها 2 كوب ماء ومستكه وحبهان ولورى وجزر وعود كرافس بكده بتبقى الشوربه

بتاعتها خطيرة وغطيتها بالفويل


*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040794921264

ودخلتها الفرن ساعه أو ساعة ونصف على حسب حجم الفرخة

بعد ماأستوت حطيتها فى صينيه تانية وحطيتها فى الفرن علشان تتحمر

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040799378108

وكده خلاص واللى عايز يحلى يتفضل
كنافه محشية لوز وجلاش محشى مكسرات

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040800582622


ومعلهش ياجماعة اتأخرت فى الرد أصل النت سايق دلاله
يارب الموضوع يعجبكم ومتنسوش التقييم

*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور 13040802081404
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
 
*°°•.♥.•°°بط محشى بالفريك وفراخ محشية رز°°•.♥.•°°من مطبخى وبالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» * الفراخ بطريقه سهله ولذيذه من مطبخى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الدين و الحياة :: أقسام الطبخ :: وصفات الطبخ :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: