ايه رايكم يااخواتى
لو نعمل الحاجات دى فى البيت بدل مانشترى الجاهزة ونتكلف مصاريف جامدة
وحتبقى فرحتنا بيها اكتر علشان احنا اللى عملينها فى البيت هى حاجات بسيطة
بس حتفرق
نبدأ بصوص الفراولة او التوت
مقادير صوص التوت الأحمراو الفراولة:
- 2 علبة توت أحمر او فراولة
- ½ كوب سكر
- ½ كوب ماء
هنا نضع الفراولة اوالتوت فى وعاء وعليها السكر والماء
بعد ذلك نخلطهم
ونضعهم فى حلة بعد مانصفيهم
- - يوضع التوت والماء والسكر في قدر فوق نار متوسطة.
- - يكثف الخليط إلى أن يصبح نصف مقداره الأصلي وإلى أن يصبح لزجاً ثم يترك ليبرد
- 3 صفار بيض
- 1 ملعقة صغيرة فانيليا
- 25 غرام سكر
- 250 غرام لبن
- 1 ملعقة صغيرة نشا الذرة
تسخن اللبن حتى درجة الغليان
- - يخفق صفار البيض والفانيليا والسكر حتى يصبح الخليط فاتح اللون وقشدي الملمس.
- - يضاف نشا الذرة ويستمر الخفق
تسخن اللبن حتى درجة الغليان ثم يصب نصفها فوق صفار البيض ويخفقا حتى يصبحا متمازجان
يعاد الخليط إلى
القدر مع الإستمرار في التقليب على نار متوسطة حتى تختفي الرغوة ويبدأ
الخليط أن يغلظ ولكن بدون أن يصل إلى درجة الغليان.
وده شكل صوص الفانليا وصوص الفراولة