منتدى الدين و الحياة
منتدى الدين و الحياة
منتدى الدين و الحياة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى اسلامى للنساء فقط
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

 

 *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:52 pm

انا امبارح قرأت موضوع للأخت جرير اسم سر طبختى و عجبنى جدا الموضوع

قمت قلت اجمع كل الاسرار فى صفحة واحدة علشان الموضوع يبقى مركز و نستفيد بيه

وأعترف ان دى مش اسرارى يا جماعة دى أسرار الأخت جرير وفيه كام سر عجبنى لبعض الاخوات ضفته برده

بالله عليكم اللى تدخل تقيم علشان الكل يستفيد و او يدعو بالبركة لى فى اولادى و زوجى حبيب قلبى

معلش طولت عليكم

انا مش خبيرة فى الاكل اى استنفسار يروح على طول للشيفات

انا بس حاولت اجمع الاسرار

السر الاول

الارز ابو خلطةسر جماله
بعد تحمير الارزوبعد ان يصبحلونه ذهبيا وقبل اضافة المرقةقومى بوضع ملعقة سكر كبيرفى الاناء وقومى بتحميره حتىتصبح مثل الكراميل ثم اضيفى المرقة حتى تغلى ثم اضيفى الارز حتى ينضج ثم اضيفى المكسرات واللحم


السر التانى

عند عمل الفراخ البانيهاضيفىمع البيضالمروب شويه لبن هيدوكى نفس نتيجه الذبادىانا بعمل كده وأنكتسبيها شويه بعد التتبيل من 10 دقايق لربع ساعه فىالثلاجه او بره دى بتدىنتيجه هايله عشان القشره متفصلش منك

السر الثالث

عند عمل الزبادى اضيفى نقطةواحدة من عصير الليمون لكل لتر لبنهتحصلى على نتيجة ممتازة طبعامع اضافة 2ملعقة خميرة الزبادىوضعيها فى اكواب فى اناءبه ماء دافئ وتركيها حتى تربط

السر الرابع

سر نجاح الارز البريانى بالدجاجهو استخدام ارز بسمتى من نوع جيد واستخدام بهارات صحيحةمثل القرفة والكمون وتشويحهم جيدا بالزيتواهم شئ استخدام جنزبيل اخضريكسبها طعم رائع ويسهل الهضم

السر الخامس

للحصول على تتبيلة كفتة رائعةاضيفى الكبيبة الصينى بعد طحنها الى عجينة الكفتةمع ملعقة قرفةوقليل من اللبن

السر السادس

عند عمل المكرونة البشاميلنقوم بخلط نصف مقدار الب شميل على المكرونةكلها والنصف الثانىنخلط به بيضتين ونضربهم بالملعقة جيداوبعد فرد نصف المكرونة فى الصنيةووضع العصاج عليها نقوم بوضع باقى المكرونةعلى البا شميلوتقليبها جيدا ثم وضعها على العصاج ونسوى الوجه مع وضع ملعقة سمن وتدخل الفرن وشوفى احلى لون مكرونة واحلى طعم ودعيلى

السر السابع

عند طهى البامية يجب اننضع معها لحم مفروم لينضج معهاوقبل انزالها من على النارنقوم بعصر الليمون ونتركها تغلىدقيقة ثم نطفئ النار

السر الثامن

عند طهى الطيور واللحوم وعند تشويحهااضيفى الكارى للتشويحيعطى نكهة مميزة ويزيل رائحة الزفارةوايضا يضاف لكل انواع الاسماكسواء فى تتبيلة القلى او صنية الدمعة

السر التاسع
عند عمل البفتيك يجب نقعهفى عصير البصل لان ماء البصل يعمل على تفتييت الانسجةوتسويتها جيداونحصل على ماء البصل بعد بشره بالمبشرة نقوم بعصره باليدووضعه على البفتيك ولا تلقى الباقى بل ضعيه عليه ايضا مع التوابل والليمون والخل


السر العاشر

لاختبار نضج السمك المشوى فىالفرن او على الشواية قومىبادخال عود كبريت فى عين السمكةللداخل ونظرى هل هناك اثر لوجود دماءام لا فان عدم وجود دم دليلعلى نضج السمك سواء بورى او بلطىوخا صة السمك الكبير الحجم






يتبع ومنقووووووول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: رد: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:53 pm

السر الحادى عشر

لقلي السمك زي الجاهزيتتبل بلمون وتوم وكمون عادي الجديد بقي مسترده في التتبيله بتخليه تحفه تاني حاجه لا تحطيه في الدقيق تسقطيه في ميه وترجعي تحطيه في الدقيق وترجعي تحطيه في ميه لازم مرتين بيطلع دهبي ومقرمش وتحفففففففففففففففف

السر الثانى عشر

عند استخدام الصلصة فى عمل المحشىيجب اضافتها على البارد اى لاتضعيها على الخلطةوهى ساخنةحتى لايصبح لونها غامق

السر الثالث عشر

عند نقع الفول للتدميس يجب وضع بيكنج بودر معه او كربوناته لانه يعمل على تفتيح لون الفول وطبعا بنغسله جيدا بعد النقع

السر الرابع عشر

لو شكيتى ان اللبن سيروب وتريدين غليه لاستخدامهاضيفى له طرف ملعقة صغيرة كربوناتوقبل رفعه على النار

السر الخامس عشر

عند طهى الخضاريجب تشويحه بملعقة كارى وقطعة فلفل اخضرفانهما يضيفان مذاقا خاصا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: رد: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:54 pm

السر السادس عشر

عند عمل كفتة الجمبرى يجب ضرب جزء من الجمبرى مع الخلطة وترك الباقى صحيح ويفضل الجمبرى متوسط الحجم

السر السابع عشر

عند عمل خلطة المحشى الضولمةاضيفى ملعقة فقط من اسبايسى كفتة الحاتى فانه يكسبهاطعم الخراف اولية الخروف ويصبح مذاقها رائع

السر الثامن عشر

عند طهى الرقاق يجب طغطيته قبل دخوله الفرن اما بغطاء او ورق فويل حتى لايكون ناشف اثم يسقى باللبن والبيض

السر التاسع عشر

عند إطفاء النار على ورق العنب لا تكشفي الغطاءحتى يبرد لكي لا يغمق لونه وينشفثم يقلب فى طبق مسطوح ويترك الى حين تقديمه يرفع الاناء

السر العشرين

عند سلق البطاطس لقليهاضعى فى ماء السلق ملح وكمون وشطةمع دق فصين ثوم وقومى بتقشيرها وهى سا خنةثم قليها فى الزيت














السر العشرين

عند سلق البطاطس لقليهاضعى فى ماء السلق ملح وكمون وشطةمع دق فصين ثوم وقومى بتقشيرها وهى سا خنةثم قليها فى الزيت

السر الواحد و العشرون

عند عمل الارز المعمربعد غسل الارز ونقعة مدةنقوم بفركة بملعة سكر وملعقة سمنثم نقوم با ضافة اللبن

السر الثانى و العشرون

عند عمل محشى الكوسة او البا ذنجان يجب الاحتفاط بقلب الباذنجان والكوسةثم نقوم ببشر بصلة عليه ودعكه باليدمع اضافة ملح وفلفل وكمون او مكعب مرقةثم نقوم برص المحشى عليه ورفعه على النار حتى يجف مائه مع تغطيته بغطاء محكم ثم اضيفى المرقة حسب الحاجة

السر الثالث والعشرون

عند عمل صوانى الفرن مثل صو انى اللحم بالبطاطس يجب وضع ملعقة قرفة وفلفل اخضر حتى يكسبه مذاق ونكهة طيب

السر الرابع و العشرون

عند عمل الكفتة ابشرى قرن فلفل اخضروطمطماية واضيفى ملعقة قرفة الى اللحم واحصلى على افضل مذاق له

السر الخامس والعشرون

عند عمل الطعمية او(الفلافل)
نقوم بوضع شمر مطحون وكسبرة صحيحةالى العجينة فانه يكسبها مذاقامميزا ويجعلها خفيفة وسهلة الهضم














ا
السر السادس والعشرون

عند طهى كشرى العدس الاصفراضيفى بدلا من الماء مرقة اومكعب مرقة دجاج وملعقة كارى واحصلى علىاحلى كشرى

السر السابع و العشرون

عند قلى السمك يجبوضع بهارات وفيجيتار هندى خام من عند العطار وملح الى الدقيق وعند القلى نضع ذرة فانيليا لضياع رائحة السمك من البيت

السر الثامن و العشرون

عند تحضير حشوة الكنافة او المكسرات للارز ابو خلطة قوم بتشويح المكسرات بملعقة سمن بلدى ثم اضيفى لها ملعقة سكر ثم جوز الهند وفى النهاية اضيفى الزبييب فان السكر يعم على تحميص المكسرات وعدم ارتخائه

السر التاسع و العشرون

عند عمل الكيزر لتحصلى عليه كالقطن اضيفى للكيلو الدقيق ربع ملعقة صغيرةنشادر بيصبح هاش وقطنى وطبعا بضيفى بيضتين وبيعجن باللبن وطبعا بيبقى الطعم تحفة

السر الثلاثون

عندتحمير البيتى فور بالكاكاو قومى بوضع وحدات منه ابيض فى نفس الصنيةوعندما تاخذ اللون المطلوب يكونالبنى نضج

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: رد: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:56 pm

السر الواحد و الثلاثون

عند القيام بعملية عجن الدقيق لتتأ كدى من تمام عملية العجن لابد وأن يصبح اناء العجن نظيف من العجين وتتكور العجينة وتصبح ملساء

السر الثانى والثلاثون

عند عمل الفطير المشلتت لكى يصبح الوجه طرى وليس ناشف بالنسبة للحادق يرش الوجه بالمرقة ثم يدخل الفرن مرة ثانيةاما الحلو فيرش بمحلول سكرى

السر الثالث والثلاثون

عند حشو الحمام اذا خفتى ان ينفجر الحمام فى المرقة قومى بلفه فى ورق الفويل مع تخريمه حتى ينضج





السر الرابع والثلاثون

عند عمل بلح الشاملنجاح عجينة بلح الشام الاول لابد وان تكون العجينةملساء ولما نتضع بها معلقه ونرفع المعلقه الى اعلى تعمل شكل منقاروعشان توصل لدرجه الاتقان ياريت بعد ماتنزلى العجينه من على النار تضعيهابالعجعان تبرد وتضعى البيض بيضه بيضه مع الفانليا وتتركيها تلف بالعجان وتعجن جيدا ثم تشكل الشربات لابد وان يكون بارد وسميك
[center][center]السر الخامس والثلاثون

عند عمل الاكليرحاجتين بعد اللى قلتلكم عليهم بالنسبه لعجينه بلح الشام او عجينة الشو بس بذود على الجينه معلقه صغيره بينج بودرده سرطيب السر التانىانك متفتحيش عليها اثناء ماهى موجوده فى الفرن عشان متهبطش ده فى سر تالت اول ماتطلع من الفرن تفتحيها على طول عشان تتهوى ومتعجنش من جوه

السر السادس و الثلاثون

عند عمل الكنافة بالكريمة (المهلبية )
اضيفى لها بعد ان تبرد قشدةمن وش اللبن الموجود عندك واحصلى على احلى كنافة بالقشدة
[center][center]السر السابع والثلاثون


اسرارى فى الملوخيةسواء كانت خضراء او جافةتحطى فى الشربة بتعاتهاربعمعلقةصغيرة سكر اولا بدق الثوم واخد منة نصمعلقة صغيرةواحط عليهم الشربة وممكن تحطى فيها معلقةطماطم صغيرة اونصمعلقة عشان متظهرش فيها بس بتديها طعم جميل وبعد الغليان اسقطى الملوخيةعلى السريع ومسيبهاش تغلى وانزلها على طول تعملى الطشة


السرالثامن والثلاثون

حت تظل الملوخية الخضراء محتفظة بلونها يمكن اضافة نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر اليها و هى على النار

السر التاسع و الثلاثون

فى المشويات حطى 2ملعقه سكر على خليط الشوى بيدى طعم يجنن














ا
السر الاربعون

عند طهى محشى الكوسا او الباذنجان لاتضيفى المرقة الابعد ان يجف مائه اولا برفعه على النارثم اضيفى له المرقة حتى ينضج وقومى بفرش قاع الصنية بمخلفات الفحر مع بشر بصلة معها واحصلى على احلى طعم

السر الواحد و الاربعون

للتأكد من صلاحية المشروم رش قليلاً من الملح على الفطر، فإذا تحول لونه للون الأسود ... فإنه جيد، وإن تحول لونه للأصفر .. فإنه سام.

السر الثانى والاربعون

ادهني الفراخ المسلوقه بالعسل الاسودوضعيها بالفرن تاخذ لون ذهبي جميل







السر و الثالث و الاربعون

عند عمل النقيطة لقلى القرنبيط او الكوارع قومى بتذويب الدقيق اولابقليل من اللبن حتى يصبح مثل الطحينةالسميكةثم اضيفى له البيض مع الرب جيداثم اضيفى الثوم والملح والفلفلوالكمون وقليل من البيكربوناته او البيكنج بودر له

السر الرابع و الاربعون

عند تحمير الدجاج او الطيور فىالفرن للتخلص من الدهون قومى بدهنهابليمونه ثم ادخليه الفرن على نارمتوسطه وليست هادئة وتحصلىعى لون ذهبى جميل حتى لاتنشف الطيور
[center][center]السر الخامس والاربعون

عند طهى السبانخ لاتضيفى البهرات الا عند تمام النضج وقبل تنزيلهاحتى لاتكو ن حامية وتعمل لهلابةفى الصدر.السبانخ المضاف لها الحمص او الفول المدشوش تكون اقل لهلبة وحمو من المضاف لهاالعدس

السر السادس و الاربعون

عند عمل كفتة البطاطس يجب عدم اختيار البطاطس المرملة لانها تساعد على فشاشانها اى تكسيرها عند القلىولكن المرملة تكون جميلة جدا فى البطاطس الشبسى والصوابع والمسلوقة وووافضل انواعهاالاسبونتىوبتكون طويله مثل القوالب اما البطاطس الملحمة فهى الافضل فىعمل الكفتةوهى فى الغالب تكون مدورة مثل الكور






السر السابع و الاربعون

اضيفي ملعقه من الخل لزيت القلي فالخل يقلل من امتصاص الاكل للزيت وكمان لو ضفتيه عند قلى السمك بيقلل من انتشار ريحة السمك

السر الثامن و الاربعون

عند سلق الجزر الأصفر او الخضار لعملالسوتيه مثلا‏‏أحرصي علي إضافة قليل من السكرفهو يساهم في الحفاظ علي لون الجزروالخضار

السر التاسع والاربعون

عند تحمير اللحم و البفتيك لا تقلبيه.بالشوكة حتى لاتثقب ويخرج منها السائل ويؤدي الى جفافها





[/center]
[/center]

[/center]
[/center]

[/center]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: رد: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:56 pm

ا
السر الخمسون

.عند سلق البروكلي نصف سلقة لتخزينه انشليه من الماء المغلي و ضعيه في الماء البارد حتى توقفي عمليه السلق ويحتفظ بلونه الاخضر الزاهي

السر الواحد و الخمسون

للسلطةاخلطى فى زجاجة فارغة--خل +ملح+ليمون+سماق+نعناع+ثوم+زيت زيتون = ولا ألذ بصراحة لذيذماتتعبيش كل مرة وهتلاقيها جهزة على طول

السر الثانى و الخمسون

عند طهى اى نوع من المكرونة اضيفىالقليل من ازعتر فانه يكسب المكرونة مذاق خاص














ا
السر الثالث و الخمسون

عند عمل خلطة الحواوشى اضيفىالى النصف كيلو لحم مفروم كوب من البرغل المنقوع والبصل والفلفل الاخضر والبهارات والشطة وكبس من الفيجيتارالحار وشوفى الفرق

السر الرابع و الخمسون

عند عمل شورما الفراخ او اللحم قومى بعصر ليمونة وقليل من الخل ثم اضيفى البهارات والملح وخاصةالاسبايسى وتركيهاسا عتيين ثم قطعى الفلفل الاخضر والطماطم عند رفعها على النار


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: رد: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:57 pm

ا
السر الخامس والخمسون

عند عمل شوربة السى فود او شوربة الخضارقومى با ضافة ملعقتين من البا شميل لهماولاحظى الفرق فى الطعم

السر السادس والخمسون

عند عمل الكيك عند اضافة الدقيق الى الخليط يجب تقليبه بملعقة خشبية او مضرب السلك والتقليب فى اتجاه واحدحتى لاتهبط اثناء الخبز

السر السابع و الخمسون

للمحافظة على لون الملوخية الخضراء إحرصي عل عدم تغطية الاناء أو تغطيته بشكل جزئيأو بمصفاة وذلك للسماح للغازات الطيارة بالخروج والتي يؤديكتمها بالغطاء إلى اصفرار الملوخية
[center][center]السر الثامن و الخمسون

عند عمل أصناف تعتمد على فصل زلال البيض عن الصفار إحرصي على أن تقومي بضربزلال البيض أولا ثم الصفار لأن الصفار يحتوي على مواد دهنية تمنع تجمدالزلال وعندضرب البيض على حمام مائي إحرصي على ألا يصل الماء إلى درجة الغليان ولايصل إلى قاع الوعاء حتى لايتجمد البيض

السر التاسع و الخمسون

احرصي على أن تقلبي الكيك على منخل سلك حتى لايؤدي تجمع بخار الماء إلى التصاق الكيك في الوعاء المقلوبة عليه

السر الستون

لا تحاولي ضرب القالب بيدك عند سكب عجينة الكيك بهدف توزيع العجينةبالتساوي على القالبفإن ذلك يؤدي إلى خروج الهواء الذي يساعد على رفع العجينة ويضيع جهدك هباءاً قومي بتوزيع العجينة بملعقة ولكن بخفة ومن ثم سيتم مساواتها تلقائياً أثناء الخبز


[/center]
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
حياتى كلها لله
مديرة المنتدى
حياتى كلها لله


عدد المساهمات : 565
تاريخ التسجيل : 05/04/2011

*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Empty
مُساهمةموضوع: رد: *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى   *63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى Emptyالإثنين مايو 09, 2011 2:57 pm

ا
السر الواحد والستون

عند استخدام البيض لتغليف الأطعمة أضيفي ملعقةكبيرة من الزيت وملعقة كبيرةمن الحليب وملح وفلفل أسود الزيت لكي لاينفصل الغلاف والحليب لتخفيف كثافةالبيض والملح لتحسين الطعم والفلفل لأزالة الزفارة .
بطني الأطعمة بالدقيق أولا لإمتصاص

السر الثانى و الستون

للحفاظ على الدقيق لمدة أطول احتفظي به في وعاء نظيف محكم الإغلاق في مكان باردوجاف. يمكن الحفاظ على الدقيق الأبيض لمدة سنة تقريباً والدقيق الكامل لمدة 6 أشهرتقريباً. إذا رغبت بالاحتفاظ بالدقيق لوقت أطول خزّنيه في وعاء محكم الإغلاق داخل الثلاجة.

السر الثالث و الستون

للحصول على قشرة فطيرة براقة ذهبية اللونامسحي العجينة بصفار البيض مع قليل من الماء أو الحليب قبل الطهي. هذا يعطي الفطيرة منظراً مصقولاً براقاً
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://basma2011.forumegypt.net
 
*63سر هيخلى طبخاتك احلى واحلىواحلىىىى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  انتريهات احلى مع حياتى كلها لله
» .........حياتى بدون اغانى.........لها احلى المعانى....................****حملة******.......

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الدين و الحياة :: أقسام الطبخ :: منتدى الطبخ-
انتقل الى: